Implementering af WAWCAS’ datasystem

At få kompleksiteten af WAWCAS Programmet ned i en type software, der skulle kunne integreres med WAWCAS’ Datasystem, har været ret udfordrende. Men sammen med vores Data Team formåede programmøren at få arbejdet udført. Og som et resultat heraf har vi nu vores eget fuldt fungerende online WAWCAS Datasystem. 

Hver af de kvinder, der er inkluderet i programmet, er registreret i systemet, men systemet bliver ikke kun brugt til at registrere detaljer om kvinderne selv og deres udvikling. Systemet tillader også, at man kan registrere mange detaljer om kvindernes børn og deres ægtemænd. Gennem brugen af datasystemet kan forskellige rapporter genereres, og på basis af disse rapporter kan der foretages analyser, som gør det muligt for os at følge hver af kvinderne og deres familier online, og se hvordan de har udviklet sig i deres tid i programmet. 

Datasystemet findes nu også i en version til Android, og da alle vores LPL’er er forsynet med taplets, behøver de ikke længere at skrive detaljerne fra deres besøg ned i en notesbog, når de arbejder i felten med kvinderne. Nu kan de i stedet indtaste data direkte i systemet ved hjælp af Android-versionen af systemet på deres taplets. På den måde bliver det meget nemmere og meget mere effektivt for LPL’erne at arbejde med datasystemet. 

Jeg må sige, at det ikke var så nemt at udvikle systemet, som jeg havde regnet med. Helt ærligt troede vi ikke, at systemet ville tage os så lang tid at færdiggøre, men da udviklingen af systemet var i gang, indså vi, at der var mange ting, der skulle ændres, og endnu flere aspekter, der skulle tilføjes. Vi kom også frem til den konklusion, at når vi havde indtastet en så stor mængde data i systemet, “hvorfor så ikke udnytte dem optimalt?” – Og derfor blev der tilføjet flere funktioner hen af vejen, hvilket var med til at forlænge processen. Men nu hvor vi har et fuldt fungerende datasystem, og vi kan se forskellen de forskellige funktioner gør, er vi virkelig glad for, at vi gjorde det. 

De rapporter, vi kan generere fra systemet, hjælper os både med at opretholde et bedre overblik over kvinderne og deres udvikling, lån og tilbagebetalinger samt over hver LPL’s træning og programmets overordnede effekt. På denne måde er datasystemet et meget stærkt værktøj til dokumentation, evaluering og til at identificere potentielle forbedringspunkter for den fortsatte udvikling af WAWCAS-programmet.

Skrevet af: Sirish Shrestha, Program Manager  

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *