Nina og Sørens besøg i Nepal

Nina Schrivers besøg i Nepal 1.-12. marts 2017

Og Søren Schriver var med en del af tiden

Vi nød begge rigtig meget at være tilbage i smukke Nepal og at være sammen med WAWCAS-teamet og kvinderne igen. Igen havde vi travle dage, men dage fyldt med læring, glæde, refleksioner og videreudvikling af programmet.

Vi besøgte Lamjung, hvor alle grise og gedefarme ligger. De kooperative grisefarme er ikke så lukrative, som vi havde forventet. Keshaw, Sangeeta, Søren og Nina besøgte en farmer i Pokhera, som driver en stor grisefarm. Vi fik mange gode inputs, som nu er under implementering. I begyndelsen af juli laver vi en undersøgelse for at få et overblik over indtjeningen på alle grisefarmene. Dette vil danne basis for potentielle justeringer på alle farme. Vi har lige ansat en projektleder indenfor landbrug. Det bliver godt at få en ansvarlig for dette område, og som har særlig viden indenfor området både i ft dyrehold og i ft dyrkning af grøntsager. Det er endnu et nyt tiltag for at styrke og specialisere organisationen endnu mere.

WAWCAS-farme er meget anerkendte af de lokale Line Agencies. Det giver vigtige afkast til kvinderne i form af grise, geder og byggematerialer til tag over hovedet på farmene. Det er et vigtigt tegn på indflydelse fra WAWCAS, som spreder sig længere ud end til den enkelte kvinde.

Vi besøgte mange af de nye kvinder og gav råd til de nye LPL’ere i deres træning. Det er fantastisk at møde de nye kvinder og mærke, hvor ivrige de er for at ændre deres liv. Det var også fantastisk at møde nogle af kvinderne, der startede for kun et år siden og se, hvor meget de er forandrede.

Vi tog afsted sammen med Keshaw for at få godkendelse til at starte Tahanun-distriktet op – som ligger ved siden af Lamjung. Det er en proces, der har varet omkring et år, og nu lykkedes det.

Vandprojekt:
Desværre har vi haft problemer med den mulige samarbejdspartner og det tekniske firma. For nu lader vi projektet ligge. Vi håber, det vil være muligt at se på det igen i løbet af 2018. Vand er så nødvendigt for kvinderne og deres familier i Lamjung, men vi har brug for at have en stærkere samarbejdspartner, som er klar til at tage sig af den tekniske del.

I Kathmandu fik vi chancen for at møde de tre nye LPL’ere Rojmon, Rita og Anjali. Det var så dejligt at se dem i deres træning, at lytte til deres idéer om det at være LPL’er og at være sammen med kvinderne.
Det var dejligt at have tid til, sammen med Sirish, Sangeeta og Søren, at diskutere, hvor WAWCAS er på vej hen i de kommende år.

Igen fantastiske dage og dejligt at være der sammen. WAWCAS vokser, organisationen vokser, og antallet af kvinder vokser, og dermed vokser vores glæde og stolthed også.

Nina og Søren

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *